Judith Leysterstraat 2
7204 EA Zutphen

T: 0575 - 516830
SPOEDNUMMER: 06 - 51171787

Je bent hier  > NIEUWS > Sluiting verloskamers Gelre Zutphen

Sluiting verloskamers Gelre Zutphen

 

Beste zwangere (en partner),

 

In de verschillende media hebben op 16 en 17 september 2021 berichten gestaan over de tijdelijke sluiting van de verloskamers van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen.

Ook wij zijn pas op 16-9-2021 door de Raad van Bestuur op de hoogte gesteld van deze, voor ons onbegrijpelijke, beslissing.

In nauwe samenwerking met de ons omringende praktijken en ziekenhuizen en met de gynaecologen en verloskundigen van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen, zorgen wij er ook nu voor dat we veilige zorg aan iedereen blijven leveren!

 

Voor jou betekent dit het volgende:

  • Je verloskundige levert nog steeds zoveel mogelijk de vertrouwde en veilige zorg, zowel tijdens je zwangerschap als bij de bevalling. Indien nodig in samenwerking met de collega’s van de praktijken in de regio.
  • Als je voor een onderzoek naar het ziekenhuis moet tijdens je zwangerschap, kun je gewoon naar het ziekenhuis in Zutphen als je dat wilt.
  • Als je kiest voor een poliklinische bevalling (dus een bevalling met ons maar in het ziekenhuis), is het verstandig te bekijken naar welk ander ziekenhuis in de regio je eventueel zou willen gaan.

Het is daarbij wel goed je te bedenken dat het in alle ziekenhuizen soms druk is en je niet altijd terecht kunt in het ziekenhuis van je eerste keuze.

  • Je kunt gewoon thuis bevallen als je dat wil. Mocht er tijdens de bevalling iets gebeuren waardoor je toch naar het ziekenhuis moet, doen we ons best op tijd te vertrekken.

 

Gelre ziekenhuizen zet alles op alles om de periode dat de afdeling gesloten is, zo kort mogelijk te laten duren.

Als je nog vragen hebt hierover, kun je ons die natuurlijk stellen! Dat is het gemakkelijkst op het spreekuur of via de mail, enkel bij echt heel dringende vragen telefonisch.

 

Hartelijke groet, Team Verloskundig Centrum Zutphen

Stichting babyspullen

Stichting babyspullen

Informatieavond Bevalling

Informatieavond Bevalling

Informatieavond Borstvoeding

Informatieavond Borstvoeding