Judith Leysterstraat 2
7204 EA Zutphen

T: 0575 - 516830
SPOEDNUMMER: 06 - 51171787

Je bent hier  > NIEUWS > Corona

Corona

• Update Coronamaatregelen •

Het kabinet heeft afgelopen woensdag versoepelingen aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. Als verloskundigen bekijken we welke maatregelen aangepast kunnen worden, zodat de zorg weer beter kan aansluiten op de behoeftes. Dit doen we samenwerkend met de verschillende verloskundigenpraktijken in de regio. Uiteraard hebben we ook veel overleg en goede samenwerking met het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Er worden op landelijk niveau adviezen gegeven, waar dan op regionaal niveau afspraken over gemaakt kunnen worden. Het kan dus zo zijn dat de verloskundige zorg die je hier ontvangt, tijdelijk afwijkt van de zorg elders in het land. Deze beslissingen maken wij, omdat we kleine stapjes vooruit moeten makenom de veiligheid te kunnen blijven waarborgen. Er zijn namelijk grote zorgen dat we een tweede crisis gaan krijgen als we nu alweer terug zouden gaan naar het normale. Het is een constante afweging welke zorg we wel of beter niet kunnen bieden, zodat de kans dat jij als zwangere besmet wordt door een bezoekje aan onze praktijk zo klein mogelijk blijft.

Deze maatregelen veranderen:

Onderstaande veranderingen gaan in per 11 mei, reeds geplande afspraken blijven staan volgens het oude controleschema. Mocht je toch eerder voor controle willen komen, neem dan even contact met ons op.

Zwangerschap
Controle schema vanaf 11 mei: 

8 weken           Vroege echo bij 8 weken, partner is welkom
8-10 weken      Telefonisch intakegesprek en counseling 
10-12 weken    Termijnecho partner is welkom
16 weken         Controle 
19- 20 weken   Echo, partner is welkom
24 weken         Telefonische controle 
27 weken         Controle
30 weken         Controle
32-33 weken    Telefonische controle
35 weken         Controle
34-36 weken    Telefonisch bevallingsgesprek
36-37 weken    Controle
39 weken         Controle
40 weken         Controle
41 weken         Controle


Groei-en liggingsecho’s zijn op indicatie partner is welkom
Telefonische nacontrole6 weken na de bevalling

Bevalling
Bij een thuisbevalling mag er naast de zwangere en partner nog één extra persoon aanwezig zijn op 1.5m afstand.
Bij een poliklinische of medische bevalling mag er naast de partner geen extra persoon aanwezig zijn

Kraamtijd
Minimaal één en zo nodig twee kraamvisites door de verloskundige

Anticonceptie
Het plaatsen van een spiraal kan op afspraak. Bel hiervoor de assistente

Deze belangrijkste maatregelen blijven gelden:
- Kom met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar de praktijk. Neem telefonisch contact op, zodat we de afspraak kunnen verzetten.
- Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot anderen en pas hygiënemaatregelen toe.
- Kom zoveel mogelijk alleen, in bovenstaand schema is aangegeven bij welke controles de partner eventueel welkom is. Kinderen of andere familieleden mogen nog niet mee naar de zwangerschapscontroles of echo’s.
- In het Gelre Ziekenhuisgelden andere maatregelen. Zij zijn bezig met het opschalen van de zorg die de laatste weken niet heeft kunnen plaatsvinden. Dit betekent dat je als zwangere alleen naar de zwangerschapscontroles gaat en er geen extra begeleider   
  bij de bevalling is toegestaan.
- Wanneer de komende weken blijkt dat er door deze versoepelingen weer meer besmettingen zijn, dan zijn we genoodzaakt om de zorg hierop aan te passen.

 

We zijn aangenaam verrast door jullie begrip en medewerking de afgelopen tijd. We realiseren ons heel goed dat we veel van jullie hebben gevraagd. Het heeft er echter wel voor gezorgd dat wij de noodzakelijke verloskundige zorg konden blijven waarborgen en er zijn weinig zwangeren en zorgverleners ziek geworden. Wij hopen dit vast te kunnen houden en de reguliere zorg steeds meer op te kunnen pakken!

 

Stichting babyspullen

Stichting babyspullen

Informatieavond Bevalling

Informatieavond Bevalling

Informatieavond Borstvoeding

Informatieavond Borstvoeding