Judith Leysterstraat 2
7204 EA Zutphen

T: 0575 - 516830
SPOEDNUMMER: 06 - 51171787

Je bent hier  > ZWANGERSCHAP > Echo > Echo soorten

Echo soorten

De vroege echo
Als je zwangerschap al eens geëindigd is in een miskraam, ben je meestal niet meer onbezorgd zwanger. Zo'n drie weken nadat de zwangerschapstest positief is, kun je dan bij ons terecht voor een vroege echo. Later in de zwangerschap kom je dan ook nog voor een termijnecho.

De termijnecho
Deze echo maken we als je ongeveer 10 tot 12 weken zwanger bent. Met de termijnecho bepalen we hoe lang je zwanger bent en wat de uitgerekende datum is. Wij vinden het belangrijk om dit precies te weten. Zo kunnen we later in de zwangerschap de groei van je kindje goed beoordelen.

De nekplooimeting
De nekplooimeting is onderdeel van de combinatietest. Deze echo wordt gemaakt tussen 11 en 14 weken zwangerschap. Lees er hier meer over 

De 20-weken-echo
Deze echo wordt ook Structureel Echoscopisch Onderzoek genoemd.  Met deze echo onderzoeken we de ontwikkeling van je kindje. Lees er hier meer over

De groei-echo
Als de verloskundige twijfelt over de groei van je kindje, of als bij uitwendig onderzoek onvoldoende goed te beoordelen is hoe je kindje groeit, zal ze je adviseren om 1 of 2 keer een groeiecho te laten maken. Zo kan ze goed beoordelen of de groei conform de zwangerschapsduur is.

De liggingsecho
Ligt het kindje in hoofdligging of in een stuitligging? Als er onduidelijkheid bestaat over de ligging van je kindje, maken we een liggingsecho, meestal rond de 36e week van de zwangerschap.